Wie is online
10 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
januari 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leeuw in heraldiek, nogal macho

slapende_heraldische_leeuwDe leeuw als heraldisch symbool is nogal macho. Kijk maar eens op Wikipedia, het barst in West-Europa van de leeuwen in wapens en (daarvan afgeleid) op vlaggen. Zij zullen hem niet temmen, de fiere Vlaamse leeuw. Niet zelden is een nogal geprononceerde penis op de buik geplakt, wat niet bepaald overeenkomstig de natuur is. Een slapende leeuw (-> van Wikipedia) op wapen of vlag is hoogst zeldzaam.

 

In Zeeland is enorme herrie ontstaan over een nieuw logo van de provincie, waarin de leeuw ontbreekt. Inderdaad, welk onbenul bedenkt zoiets. Wat is voor eeuwig een sprekender symbool dan de leeuw die in het originele wapen van Zeeland het water ontstijgt? Luctor et emergo – Ik worstel en kom boven. Van mij kan de leeuw in de heraldiek gestolen worden (al zullen ook de Vlamingen dat niet met me eens zijn) maar de Zeeuwse leeuw, die moet zeker blijven. En de bedenker van het nieuwe logo niet gehonoreerd.

Overigensm leeuw of niet, ik blijf graag in Zeeland komen.

Een reactie op “Leeuw in heraldiek, nogal macho”

Reageer