Wie is online
9 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kinderen vragen wereldleiders hen te beschermen

kidrights2
In een open brief aan secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon roepen The KidsRights Youngsters, acht winnaars van de Internationale Kindervredesprijs, wereldleiders op om kinderen te beschermen. Aanleiding voor de brief is de aanslag op onschuldige kinderen eerder deze week in de Pakistaanse stad Peshawar, waarbij ten minste 130 schoolkinderen werden gedood.

 

 

The Youngsters: ‘Wij roepen alle wereldleiders op om de aanslagen scherp te veroordelen en de veiligheid van kinderen als belangrijk speerpunt in hun politieke agenda op te nemen. Duurzame ontwikkeling begint met het investeren in kinderen, door voor hen te zorgen en hun veiligheid te garanderen.’

De brief is een gezamenlijk statement van The KidsRights Youngsters, allen Kindervredesprijswinnaars die wereldleiders, politici en organisaties ertoe wil bewegen beter naar kinderen te luisteren en hun rechten te waarborgen. De jonge leiders zijn met hun platform een jongere versie van The Elders, een groep onafhankelijke wereldleiders.

www.kidsrightsyoungsters.org

Zie ook: Bescherming niet begeleide minderjarigen prioriteit Belgische regering

Reageer