Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Bochtje trekken in Bestse Hoofdstraat

bochtje_trekken
Sinds deze week is het ‘bochtje trekken’ in de Bestse Hoofstraat. Het autoverkeer wordt als het ware gedwongen vanuit het westen de Nazarethstraat te nemen en achter het winkelcentrum De Boterhoek om te rijden, of eventueel op de grote nieuwe parkeerplaats achter de Odulphuskerk te parkeren.

 

Het gedeelte Hoofdstraat vanaf de kerk tot aan het Raadhuisplein krijgt momenteel een nieuw profiel, waarbij de nadruk ligt op voetgangersverkeer. Waar het autoverkeer afbuigt heeft de Hoofdstraat een uitrit, dus bepaald uitnodigend voor auto’s is ze straks niet. We zijn benieuwd of er ook eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd, want dan zou pas echt sprake zijn van ‘autoluwheid’.

De ondernemers in de Hoofdstraat tussen de tunnel en de Nazarethstraat zijn blij met de heropenstelling. Ze hebben de maandenlange afsluiting terdege aan hun omzet gemerkt.

2 Reacties op “Bochtje trekken in Bestse Hoofdstraat”

Reageer