Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Achterom kijken 63

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961), maar ook wel in het buitenland. Meer info hierover. Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas

Artillerie in ruste, ca. 1960luchtdoelgeschut001

Als de Russen op dat moment zouden zijn gekomen… Waar en wanneer ik deze foto precies heb genomen, weet ik niet meer. In elk geval in Nederland, vermoedelijk op Texel, en ergens tussen 1956 en 1961. Wees gerust, deze oefenende artilleristen hadden middagpauze.

4 Reacties op “Achterom kijken 63”

 • Sante:

  Ik denk dat het hier geen artilleristen betreft. Het wapen is zo te zien een .50 snelvuurkanon, oa. in gebruik bij diverse geledingen van de Infanterie. Het werd vooral gebruikt tegen laagvliegende vliegtuigen. Ook koks en verbindingspersoneel moesten ermee kunnen schieten.

  • Guido:

   Hieraan kun je zien dat ik nooit in dienst ben geweest en jij wel. In elk geval is het luchtdoelgeschut, daar zijn we het kennelijk wel over eens. Volgens mij waren het soldaten die gelegerd waren in de Frederikkazerne in Leeuwarden. Een of andere persexcursie naar Texel. Ook de naam van de commandant weet ik niet meer; alleen dat het een verdomd aardige, wat oudere kerel was, uitermate populair bij de jongens. In de officiersmess hebben we toen heerlijk nasi gespaaid, geloof ik.

 • peter stiekema:

  Nasi? Weet je zeker dat het geen Nazi Goering was?

 • Sante:

  Ja, en dan meer specifiek de nazi Goering-ballen… Eens in de week, ik meen op woensdag, de vaste hap in alle Nederlandse kazernes. En op vrijdag, vóór het weekend dus, kregen we n**kpatronen, oftewel hardgekookte eieren…

Reageer