Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2014
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Mayen heeft meer

michael_met_weegschaalOp het eerste gezicht lijkt Mayen een nogal saai verzorgingscentrum in de Eiffel, maar in cultuur-historische zin heeft het toch meer. Zoals de Clemenskirche met haar merkwaardige ‘gedraaide’ torenspits en in haar strak-sobere interieur schitterende barokke heiligenbeelden.

Sint Jozef, doorgaans vanwege zijn vermeende maagdelijkheid en kuisheid afgebeeld met een lelietak, hier als ‘voedstervader’, met het Jezuskind op de arm.

En de aartsengel  <- Michaël, volgens Wikipedia patroon van de wapendragers, en vanwege zijn weegschaal ook die van de bakkers, de weegmeesters en de apothekers en verder van de ambulanciers, de artiesten, de bankiers, de stervenden, de kruideniers, de paramedici, de zieken, de armen, de zwaardsmeden, de ruiters, de soldaten, de politiemannen, de hoedenmakers, de blik- en tingieters, de wagenmakers, de radiomechanici, de snijders, de glazenmakers, de steenhouwers en de schilders.

 

 

Aan de bebouwing te zien, hebben de Britten Mayen in WO2 ook flink te pakken gehad. Vandaar wellicht het toegevoegde jaartal 1948 op deze toch wel heel bijzondere achttiende eeuwse gevel met beelden van vrouwen in middeleeuwse kleding. Is dit winkel-woonhuis herbouwd, zoals men in het populaire wijnstadje Rüdesheim op veel grotere schaal heeft gedaan? gevel_met_vrouwenfiguren2
QRcodeMayenWil je meer over de schoonheden van Mayen weten, gebruik dan met je mobiel of tablet deze QR-code.

Fotosets op Flickr: Limburg a/d Lahn 

                              Mayen & Nassau

Reageer