Wie is online
5 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Dahlia’s en ballonnen van wansmaak

J.C.M. van der Schoot


Een van de ontwerpen voor de wagens in het aanstaande bloemencorso in Zundert bestond uit een exploderende Boeing 777. Het ‘dahlia-vliegtuig’ zou tijdens het corso herhaalde malen ‘exploderen’. De leiding van het corso heeft dit ontwerp laten aanpassen, want ‘dit kan gezien de recente ramp nu echt niet meer’.

 

 

Zo’n ontwerp kan niet alleen nu niet, maar nooit. Een exploderend vliegtuig in een bloemencorso getuigt altijd van wansmaak.

De Tilburgse wethouder, die over het vermaak in de stad gaat, laat als onderdeel van de uitgebreide feestelijke ‘begrafenis’ van de kermis traditioneel een aantal gekleurde ballonnen op. Het waren dit keer witte ballonnen. Tegenover de lokale omroep verduidelijkte de wethouder: ‘Het is een link, eh …een verwijzing naar de slachtoffers van de ramp’.

Het Tilburgse gemeentebestuur staat er om bekend zich in allerlei bochten te wringen als het gaat om de ’feeststad’ te promoten. Niets is teveel. Wansmaak ook niet?

Reageer