Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Dui-Bras ook peentjes zweten papieren krant

kranten
Brazilië  in tranen, na de monsterzege (7-1) van de Duitsers. Maar het was gisteravond laat ook peentjes zweten voor de redacties van de papieren kranten. ‘Zouden we het nog compleet mee kunnen nemen en, zo ja, prominent genoeg?’ De meeste kranten is het op de een of andere manier gelukt. Bij sommigen sloeg pagina 1 als een tang op een varken.

  

 

Je kunt als Telegraaf wel een letterlijk swingende prent op je voorpagina hebben (Van Gaal in tango met de Argentijnse sterspeler Lionel Messi), ik mis toch iets: de kardinale uitslag. Die staat ergens binnenin. Dit is niet de krant van vandaag, maar die van gisteren. De Wegener (regionale) kranten hebben de Braziliaanse tragedie wel in hun door het collectief in Apeldoorn gemaakte dagelijkse WK-bijlage, maar de meeste moesten hun voorpagina’s te vroeg sluiten, om daarover nog iets ‘mee te kunnen nemen’. De Leeuwarder Courant kreeg het dik voor mekaar, prominent als opening met foto’s onder de kop ‘Genadeloos afgedroogd’. NRC.Next met een Spaanstalige kreet op de eerste pagina, kan wat mij betreft meteen naar het oud papier.

Verder was het nogal spoorzoeken via de nationale krantenbrowser Blendle. Deze tijd van digitale globalisering valt met Gutenberg-techniek lastig bij te benen. En, o ja, oranje doet het grafisch bijzonder slecht tegen een witte of grijze achtergrond. Uiteindelijk is oranje maar in één ding goed.

Updates 10 juli 2014

bndestem

 

En deze voorpagina is
uiteraard helemaal mis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo kan het ook gaan.

Reageer