Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ruïne van kippenhok zit buurt dwars

kippenhok_annahof(Update van bericht van 9 april.) De door de gemeente Best aangekochte naoorlogse hoeve Annahof met houten kippenhokken op een weideperceel in de buurtschap Aarle is aan de monumentenstatus ontsnapt, wat weinigen zullen betreuren. De wei is intussen formeel in gebruik bij de Stichting Ark van Noah. De stichting stelt zich ten doel het leven van dementerenden te veraangenamen, onder meer door ‘omgang met aaibare dieren’. Met het oog daarop is onlangs bij voorbeeld een koe gekocht. Er zijn intussen, zoals men ziet, nog wat problemen.

 

 

Zo heeft het Bewonersoverleg van Aarle bij de gemeente geklaagd over de vervallen staat van één van de houten kippenhokken op het terrein. De gemeente laat via een woordvoerder weten, dat tijdens de uitvoering van asbestsanering vorig jaar een deel van de hokken is afgebroken en dat het restant van de hokken vooralsnog blijft staan.

Uiteindelijk moet deze dure grond in een landschappelijk waardevol gebied een ‘passende’ herbebouwing krijgen, maar over de aard daarvan is nog niets bekend. De buurt rekent op een bescheiden invulling.

Reageer