Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

‘Gratis soepele website voor gemeenten’

website_vughtDe gemeente Vught en internetbureau ezCompany lanceren op 22 april een gratis distributie van een werkende gemeentewebsite. De distributie is gebaseerd op de pas ontwikkelde website voor de gemeente Vught. Hiervoor is gebruik gemaakt van toptaken: op basis van onderzoek naar gebruikers is de inhoud tot op de essentie beperkt. Geen informatiedoolhof meer, maar afspraken maken, betalingen doen en het doorgeven van een verhuizing met een simpele muisklik. De site is daarmee geïnspireerd op gov.uk, de met prijzen bekroonde website van de Britse overheid.

 

There is not such as a free lunch ofwel voor niks gaat de zon op. Toch schrijft Bas Nieuwenhuijzen, commercieel directeur ezCompany: ‘Een gratis distributie van een complete website is nog niet eerder vertoond. Gezien de site in Drupal CMS is ontwikkeld, is deze stap niet zo vreemd. Drupal is een open source systeem, wat wil zeggen dat iedereen het gratis kan gebruiken en aanpassen. De werkende gemeentewebsite wordt eveneens open source beschikbaar gemaakt: gemeenten kunnen de website gratis downloaden, veranderen en gebruiken.’

Waar een nieuwe website al gauw tienduizenden euro’s kost, liggen de kosten voor de distributie veel lager. De website zelf is gratis en hoeft alleen nog gekoppeld te worden aan de specifieke software van de gemeente en kan voorzien worden van een eigen design. Gemeenten kunnen voor die implementatie bij ieder internetbureau terecht dat thuis is in Drupal en zitten daardoor niet meer aan een leverancier vast. Wanneer gemeenten bovendien extra functionaliteit laten ontwikkelen en deze wederom beschikbaar stellen aan andere gemeenten, ontstaat er een steeds completere gratis distributie. Hiermee hopen de gemeente Vught en ezCompany de ICT-markt op overheidsgebied positief te veranderen, zegt Van den Nieuwenhuijzen.

De distributie van de gemeentewebsite wordt op 22 april gelanceerd op het Toptaken Congres in het Utrechtse Muntgebouw. Naast Nederlandse sprekers als Wiep Hamstra (schrijver van “Het Geheim van de Overheidswebsite”) en Christiaan Lustig (online strateeg voor bedrijven en overheden) verzorgt ook toptaken-expert Gerry McGovern een presentatie. Nederlandse gemeenten en iedereen die nieuwsgierig is naar de website en de veranderingen op overheidsgebied zijn welkom zich aan te melden via onderstaande link.
http://congrestoptaken.nl/

Reageer