Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Acht partijen dingen mee in Best

JO-KBO

Veeg teken? Politiek vrijwel afwezig in carnavalsoptocht

Inspireert de plaatselijke politiek de carnavalisten niet meer tot de tradionele satire? Ze ontbrak namelijk goeddeels in de optocht van 2014. De zelfspot van de Jongerenpartij (die trouwens altijd meedoet) niet te na gesproken.

Acht partijen nemen op 19 maart deel aan de raadsverkiezing in Best, waarvan drie  ‘lokalen’. De Christen Unie doet voor het eerst mee. De kandidatenlijsten worden niet meer apart huis-aan-huis bezorgd, behalve via het gemeentelijke Best Informatief in het plaatselijk weekblad. Je kunt ze ook hier downloaden (pdf-document).

 

 

Als je met de linker muisknop op de link klikt kun je kiezen voor downloaden naar bij voorbeeld je bureaublad en de lijsten daarna afdrukken. Vijf kantjes A4. Je hebt dan wel een pdf-reader nodig. Adobe is natuurlijk goed, maar zelf geef ik de voorkeur aan de eveneens gratis Foxit Reader omdat die veel minder van je systeem vraagt.

Lijsttrekkers zijn: Gaston Slagers (CDA), José van der Waerden (D66), John Verheijen (VVD), Veronique Zeeman (Best Open), Rimbaud Lapperre (PvdA), Jo van den Bogaard (Jongerenpartij JO), Wout Gloudemans (Gemeentebelangen Best) en Aaldert van der Vlies (Christen Unie).

D66 zat de afgelopen periode aanvankelijk in de coalitie, maar werd later ingeruild voor Gemeentebelangen, dankzij een gedoogconstructie met de Jongerenpartij.

Omroep Best TV zendt op 6 en 13 maart (telkens om 20 uur) eerder opgenomen lijsttrekkersdebatten uit.

gemeentebest.nl

Zie ook: Voor de kiezen

Een reactie op “Acht partijen dingen mee in Best”

  • In tegenstelling tot wat de gemeente Best suggereerde, kregen we gisteren toch de kandidatenlijsten op krantenpapier in de bus. Zo hoort het, in aanmerking genomen dat niet iedereen even handig is met de elektronische media.

Reageer