Wie is online
11 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Met het oog op de Boekenweek

clochemerleVast met het oog op de Boekenweek, neemt Sante Brun zijn persoonlijke leesgeschiedenis in ogenschouw: ‘Voor de literatuurlijst op de hbs moest je een absoluut niet kinderachtig zootje boeken lezen; ik noem Het fregatschip Johanna Maria van Arthur van Schendel, Die letzte am Schafott van Gertrud von Le Fort, Battle Cry van Leon Uris en Brideshead Revisited van Evelyn Waugh, Le noeud des vipères van François Mauriac en Clochemerle van Gabriel Chevalier.’

Bij dat ‘Clochemerle’ schieten mij de lachtranen weer in de ogen. Las ik eens  in een vakantiehuisje in de Ardèche. Ruzie in een Bourgondisch dorp om een pisbak. Onvergetelijke zin: ‘Het is heel erg bij ons, maar dat is zo heel erg niet.’ Er is minstens één film naar gemaakt.

Lees SanteLOGie

Reageer