Wie is online
310 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2013
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Woedende reacties op Bests ‘lekschandaal’

“Reaguurders” schrijven op de website van Brabants Dagblad woedend over het gemeentebestuur van Best, naar aanleiding van de door de krant vermelde rechtszaak over het ‘lekschandaal’.

Twee ambtenaren van de gemeente Best hebben bij de rechtbank in Den Bosch een beroep aangespannen tegen hun werkgever. De gemeente zette destijds een recherchebureau op ‘het lek’, maar dat kon niet achterhalen wie gelekt had. Toch besloot het college, toen nog met burgemeester Kortmann, om een aantal ambtenaren te straffen.

‘Afrekenen met gespuis’

‘Dit fenomeen zie je tegenwoordig helaas in veel gemeenten terug komen,’ schrijft “Theo”. Het afdekken van het eigen falen en het beschermen van de eigen gelederen gaat boven algemene principes als openheid, transparantie, integer handelen en het op een verantwoorde manier omgaan met gemeenschapsgelden. Hierdoor blijft het niet bij een schade van 42.000 Euro. Het recherchebureau kost ook al rap zo’n 30.000 Euro en wat dacht je van de juridische kosten i.v.m. de rechtszaak en de te verwachten financiële compensatie van de ambtenaren! (…) Bij de volgende verkiezingen afrekenen met dit gespuis!

Elite

En F. Zijlstra: ‘Ambtenaren zijn er om de burger te informeren en ervoor te zorgen dat er in een gemeente een aangenaam leefklimaat wordt gecreëerd. Het Bestse ambtenarenapparaat profileert zich op deze manier als een ‘elite’ die alles bepaalt. De burger heeft weinig of niets meer in te brengen. Ambtenaren die in dienst zijn van de Gemeente moeten doen wat het elitegroepje bepaalt. Dat belastingcenten zo verspild worden is absoluut niet netjes. Het is geen blijk van behoorlijk bestuur.’

Reageer