Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Zegt bewegend beeld méér dan stilstaand?

Volgens de mensen van Twitter gaan op dit medium te plaatsen  filmpjes (van 6 seconden) de creativiteit van zijn gebruikers aanwakkeren. Meer hierover op ZDNet.be. Maar heeft Twitter gelijk?


<- The Big Picture: Giftige smog in China.


 

Ik fotografeer niet met een mobieltje maar met een intussen al weer wat oudere (digitale) camera. Daarmee kan ik ook filmen, maar ik doe dat zelden, de voorkeur gevend aan de ‘uitdaging’, mij met stilstaand beeld uit te drukken. Er zijn er, die er een soortgelijke opvatting op nahouden als ze kiezen voor zwart-wit in plaats van kleur. Is digitale fotografie minder geschikt voor kleurenfoto’s? Onder anderen Jan van de Ven bewijst het tegendeel.

Het hoeven niet allemaal winnaars van de zilveren camera te zijn. Volg deze website maar eens ‘n tijdje en je mond zal er bij open vallen.

Ik bedoel maar, alle anderen – die met hun mobieltje alles menen te moeten vastleggen wat hun voor de voeten komt – zijn fotograven. Kun je nagaan, wat je aan ‘kwaliteit’ kunt verwachten als dat ook nog eens eventjes gaat bewegen.

De toekomst zal het uitwijzen.

Lees ook dit kritisch artikel over de ontwikkelingen bij Twitter.

Reageer