Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hoeveel mag inspraak (in deze tijd) kosten?

De Ondernemingsraad (OR) van de gemeente Best ligt met het dagelijks bestuur in de clinch over zijn financiering en overweegt daarover naar de rechter te stappen. B en W willen een korting van 40% op de jaarlijkse kosten van 339.000 euro (tot 195.000 euro), maar de OR wil de bezuiniging beperken tot 20%, wat, even uitrekenen, zou neerkomen op een resterend kostenbedrag voor de gemeente van 270.000 euro. Over de besteding van het benodigde geld verneem ik niet meer dan dat het gaat over ‘een aantal zaken, zoals het aantal bijeenkomsten voor intern overleg’. Daar kan ik niks mee.

Meer op Manieren

2 Reacties op “Hoeveel mag inspraak (in deze tijd) kosten?”

  • Maar ook met 270.000 euro kunnen we heel wat… Waarom ‘intern’ overleg? Met dat geld kan je naar mijn idee toch ook lekker ‘op de hei’ in vijfsterren hotels heel leuke vergaderingen houden…
    Als er geen openheid over cijfers is, ga er dan maar vanuit dat er wat te verbergen valt.
    Helaas is dat maar al te vaak gebleken en ook de gemeente Best heeft de afgelopen jaren regelmatig gestunt met grote bedragen. Denk aan het interne onderzoek naar ‘lekken’ dat duurder uitviel dan de oorspronkelijke tienduizenden euro’s die weggemoffeld moesten worden. De aanval is de beste verdediging, nog altijd is er naar mijn idee te weinig vragen gesteld bij hoe dat zaakje in de doofpot moest worden gestopt. De aanval bleek dus inderdaad de beste verdediging. Het oorspronkelijke schandaal is nooit meer aangepakt.
    Het lijkt me toch niet zo moeilijk om een financiële onderbouwing rondom het toewijzen van 270.000 of meer te realiseren. Ik kan me niet indenken dat een rechter straks akkoord gaat met een verklaring op basis van ‘vertrouwen’ en heldere blauwe ogen. Voor een openbaar bestuur lijkt het me toe dat de inwoners ook een zeker recht hebben op duidelijkheid wat er met gemeenschapsgeld gedaan wordt.

  • Johan van Antwerpen:

    De Gemeente Best dat zijn wij, de inwoners, dus het lijkt mij niet meer als billijk dat wij een onderbouwing krijgen van dit behoorlijk hoog bedrag voor een OR.

Reageer