Wie is online
7 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2012
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kamerheer

paulrüpp

Ex-CDA gedeputeerde (2003-2009) van de Provincie Noord-Brabant Paul Rüpp zal per 1 januari worden benoemd tot kamerheer van de koningin, zo meldt de RVD. Frank Houben, oud-commissaris van de koningin, krijgt dan als zodanig eervol ontslag.

 

De RVD: ‘Kamerheren hebben veel kennis van hun regio en beschikken over een uitgebreid netwerk. Kamerheren adviseren en ondersteunen de Hofhouding bij de voorbereiding en uitvoering van Koninklijke bezoeken aan hun regio, vertegenwoordigen de Koningin bij regionale gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld begrafenissen van vooraanstaande personen of bij 75-jarige huwelijken.

Kamerheren worden ook betrokken bij grote evenementen en ontvangsten, zoals Koninginnedag, Prinsjesdag, Nieuwjaarsrecepties en staatsbezoeken. Ook kunnen zij de Koningin of leden van het Koninklijk Huis vergezellen bij streekbezoeken.’

De r.-k. Kerk kent ook het begrip ‘kamerheer’ (van de paus), al heeft die helemaal niets te doen. Heet dan ook ‘geheim kamerheer’. Mag zich monseigneur laten noemen, net als een bisschop en zich ook als zodanig, in met paars afgezette soutane kleden.

Reageer