Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2012
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Gratis ‘De donkere kamer van Damokles’

NLL12_De-donkere-kamer-van-Damokles_Gratis_592 Tijdens de campagne Nederland Leest van donderdag 1 t/m vrijdag 30 november 2012 wordt De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans ook door bibliotheek Best gratis aan haar leden verstrekt. ‘De donkere kamer van Damokles’ (1958, uitgeverij van Oirschot) vertelt het verhaal van sigarenhandelaar Osewoudt die in de Tweede Wereldoorlog voor zijn dubbelganger, de verzetsman Dorbeck, gewillig opdrachten uitvoert.

Na de bezetting wordt Osewoudt gekwalificeerd als landverrader, want Dorbeck lijkt niet te bestaan. Heeft Osewoudt hem verzonnen? Dit boek is een van de grootste klassiekers uit de Nederlandse literatuur, het is tijdloos, spraakmakend en voor jong en oud de moeite waard. Volwassen leden van Bibliotheek Best kunnen dit boek vanaf 1 november gratis in de bibliotheek afhalen.

bibliotheekbest.nl

Reageer