Wie is online
9 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2012
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Eindhovense wonderboy kletst zichzelf vast

Door J.C.M. van der Schoot                                                                                

Directeur Thom Aussems van de Eindhovense woningbouwcorporatie Trudo heeft zichzelf in een interview in het Eindhovens Dagblad van zaterdag jl. aardig klem gepraat. Uit het hele interview blijkt, dat het zijn bedoeling was zijn groeiend image van zakkenvuller zo te nuanceren, dat de meeste lezers wel tot de conclusie zouden moeten komen, dat ‘het allemaal wel meevalt’. Nou, er valt niets mee. In de rubriek Brieven van lezers in het ED dendert het nog na. Logisch. Trudo is landelijk gezien een betrekkelijk kleine woningbouwcorporatie, terwijl de directeur de ‘Balkenende-norm‘  het nakijken geeft. Kortom: meer dan een riante beloning, die gezien de doelstelling van de corporatie niet te verdedigen is, zeker niet in tijden van crisis, trouwens ook niet in tijden van hoogconjunctuur.

Aussems heeft ongetwijfeld gedacht dat hij de twee ED-redacteuren Peter Scholtes en Miel Timmers wel duf zou kletsen. Dan krijg je de situatie, waarin de geïnterviewde gaat denken: ‘ Snappen die jongens nou helemaal niks, moet ik het nou voor de honderdste keer uitleggen? ‘  En dan kan er een verhaal volgen, dat veel meer bloot legt dan de bedoeling was en in sommige gevallen de geïnterviewde ook de das kan omdoen. Extra pijnlijk wordt het dan nog als vrienden van de geïnterviewde in de bres springen, zoals in een lezersbrief van Eindhovenaar Jan Post, oud-directievoorzitter van Philips Electronics Nederland, die in Aussems de wonderboy van Eindhoven ziet.

Thom Aussems is zeker in veel opzichten bijzonder en opvallend en dat heeft zo zijn charme. Ik sympathiseer met zijn onconventionele outfit, hoe moeilijk die voor velen ook te rijmen is met een salaris volgens de Balkenende-norm. Maar ‘gezeik’ over die norm kan er wat mij betreft nooit te veel zijn. Wonderboy Aussems zou kunnen bedenken, dat er in zijn plaats binnen de minuut tientallen managers in de rij staan voor een salaris, dat meer past bij de functie en het doel van een corporatie.

Een reactie op “Eindhovense wonderboy kletst zichzelf vast”

Reageer