Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief

Geruzie in politiek is niks voor Best

De huidige politieke situatie kent in de moderne geschiedenis van Best eigenlijk geen precedent. Bij mijn weten is het in de jaren ’80 één keer voorgekomen dat een CDA- en een PvdA-wethouder min of meer onvrijwillig opstapten, maar dat leidde toen niet tot een impasse zoals die er nu lijkt te zijn. De gemeente Best staat (stond?) eigenlijk bekend om de makkelijke manier van omgang met elkaar en het niet te hoog laten oplopen van politieke meningsverschillen. Elkaar keihard de waarheid zeggen? Prima! Maar nooit ten koste van de bestuurbaarheid van de gemeente en de kracht van het bestuur.

Aldus oud-raadslid Emiel Bootsma, in een reactie op onze column Om de bestuurbaarheid van Best

Johan van Antwerpen: Eigen belangen opzij schuiven om dit op te lossen

Ook ED vindt: Jannink moet weg

2 Reacties op “Geruzie in politiek is niks voor Best”

  • Johan van Antwerpen:

    Ik ben zeer geschokt door wat er in de afgelopen periode in (mijn) Best is gebeurd. waar zijn de verstandige mensen die uit deze impasse willen en kunnen komen,zet nu eens de politieke verschillen opzij in het belang van Best. Er zijn potverdorie wel belangrijkere dingen te winnen als persoonlijk gewin, verschillen zijn er om opgelost te worden, ga om de tafel en kom er niet vanaf voordat er een werkbare situatie is ontstaan,en ik reken hierbij op alle verantwoordelijken in deze soap. Het gaat om alle inwoners van Best in wiens belang gehandeld moet worden en niet over een tijdje… maar nu, want anders wordt dezelfde fout gemaakt als de regering nu dreigt te maken door te lang te hebben gewacht met noodzakelijke ingrepen en waardoor men steeds achter de feiten aanloopt. Zachte heelmeesters maken pijnlijke wonden en laat het zover niet komen.

  • Redactie:

    Vanda van der Kooi besluit een ‘analyse’ van de politieke situatie in Best in het ED vandaag aldus:
    ‘Wellicht doet Jannink er goed aan niet alleen tijdelijk de boel de boel te laten en op vakantie te gaan, maar om de raad toestemming te vragen het roer definitief uit handen te geven. En wel aan een externe formateur zonder persoonlijke of politieke historie in Best, die boven alle oud en nieuw zeer staat.’

Reageer