Wie is online
16 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Webcam op startplaats Elfstedentocht

Webcam ZwettehavenLC
De Friezen, dus ook de Leeuwarder Courant, meden tot vandaag het E-woord, maar de webcam die de krant vrijdag plaatste, is wel degelijk gericht op de startplaats van de Elfstedentocht.

Vroeger sprak men simpelweg van De Zwette, waarop de rijders, vanuit een autospuiterij in de buurt, in het ochtendduister werden losgelaten. Nu zegt de LC dat de webcam is geplaatst aan de Zwettehaven. Ze blijft er ‘zolang het winterweer aanhoudt’ en dat duurt volgens een zichtbaar enthousiaste provinciegenoot Gerrit Hiemstra (ook al heeft hij bij de NOS de ‘offciële functie van afremmer’) nog wel even. Elke vijf minuten wordt het beeld op de winterpagina van de Ljouwerter Krante ververst. Deze opname is van 4 februari 18:05 uur.

Intussen houdt heel fotograferend Friesland op uitnodiging van de LC die winter nauwlettend in de gaten. En de Friezen kunnen er wat van: het heeft al een reeks schitterende beelden opgeleverd. Ze zijn in groot formaat te zien op Flickr. Er zijn trouwens ook platen bij van  de LC-fotografen.

Update zondag 5 februari 2012:

Ook Webcam in Harlingen

Ook niet te versmaden. Live beelden van (schaatsers op) de Bolswardervaart, achter het huis van weerman Piet Paulusma in Harlingen. Te zien op de website van Omrop Fryslân. Het ijs was daar zondag 8 à 10 cm dik. Voor een E-tocht is overal minstens 15 cm nodig. ‘s Middags was het in Friesland –4.

En op keerpunt in Dokkum

website van Omrop Fryslân

Sante Brun: Het Gaat Aan. Of: Het gaat je niet aan. Kan natuurlijk ook. SanteLOGie Slaat de koorts toe, of niet? Zelfs in Friesland lijkt er niks meer tegen bestand.

Een reactie op “Webcam op startplaats Elfstedentocht”

Reageer