Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2011
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Senioren, goed thuis op computer, willen méér

Jan_MORRIËNDe senioren die in het bezit zijn van een computer willen méér computervaardigheden opdoen. Dit is de conclusie van ruim 250 ict-studenten van Studentaanhuis.nl, de organisatie die mensen thuis helpt met computerproblemen, maar ook veel privéles geeft op de eigen computer.

Oprichter <- Jan Morriën: “Onze studenten worden vooral door senioren gevraagd om ze te helpen.’

Vooral het bewerken van foto’s en films, het downloaden van muziek of programma’s en het handiger omgaan met alle apparaten die je op de computer kunt aansluiten worden steeds populairder. Overigens kunnen de meeste 50-plussers behoorlijk goed uit de voeten met de computer.

Studentaanhuis.nl heeft dit jaar al tienduizend uur les aan huis gegeven en de vraag stijgt nog steeds. Jan Morriën: “Vaak wordt het vervelend gevonden om de eigen kinderen, buren of vrienden te vragen bij het vergroten van de computerkennis. De studenten kunnen alles rustig uitleggen, in het tempo van de klant en op een tijd dat het de klant goed uitkomt.”

Zelf doen, maar wel met hulp

Senioren zijn zeker bereid om tijd te stoppen in het leren omgaan met de computer. De meeste hebben de computer al vele jaren en zien het als een instrument dat hun leven verrijkt. E-mailen en Skypen (via internet telefoneren, vaak met kinderen in verre landen) of actief zijn op sociale netwerken is voor de overgrote meerderheid gesneden koek, evenals dingen opzoeken en kopen.

Ze zoeken via het internet reizen uit, speuren naar nieuws en wetenswaardigheden, onderhouden contacten met vrienden en familie en vergelijken prijzen van de producten of diensten die ze willen kopen.
 
Morriën: “ De gedachte dat ouderen onhandig zijn met de computer is inmiddels achterhaald. We houden precies bij wat ze wel en niet kunnen en over het algemeen valt het reuze mee. Wat opvalt is dat werken met foto’s, video’s, downloads en dat soort zaken wél vaak als moeilijk wordt gezien. En daar komen onze studenten dan weer goed van pas.”

Reageer