Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2011
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Het kermispaard gaat nooit verloren

kermispaarden_en_orgel_640x480
Het kermispaard gaat nooit verloren. Een mist wel z’n staart maar dat komt ammel goed. En het orgel handhaaft zich ook. Best heeft weer een prachtige kermis, waarbij niet in de laatste plaats het aantal fraaie, nieuwe, zogenaamde kinderzaken opvalt. Zoals Circus Convoy. Ook de bonte kermiskitsch ontbreekt niet – bijna net zo belangrijk als het hoogste sensatiewerk. Er is zelfs een autoscooter voor kinderen. Helemaal niet nodig dat mama met haar dikke kont beschermend op de rugleuning meerijdt, zoals ik zag.

De maandagmiddag op de Bestse kermis is ideaal, zeker op zo’n  mooie zonnige dag als vandaag. Gezellig, net niet te druk. De exploitanten doen met zichtbaar genoegen hun werk. Ik zie bekende namen als Janvier, Lahnstein en Buwalda. Ook de originele rups Papillon uit 1936 is weer present. En de draaimolen staat weer voor de bieb. Met goed gestemd orgel!
Is het waar dat de voorkeur van de kinderen nog steeds uit gaat naar de paarden? Zeker, bevestigd de mevrouw in de kassa, die gelukkig niet paybox heet. Het Engels rukt steeds verder op.

Twee bevallige meiden in het geel verkopen Italiaanse ijsjes voor 1,75 euro per bol. Voor 5 cent minder dan Roma aan de Hoofdstraat.

Zie je wel dat Best de goedkoopste kermis van Nederland is? Dat is andere koek dan wat De Telegraaf schrijft: ‘De kermis sterft uit, niet alleen door de vergrijzing, maar ook omdat ze te duur is.’

De kermis gaat nooit verloren. In Best duurt ze nog tot en met dinsdag.

Reageer