Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2016
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829  

Vastenavond pannenkoekendag

Pannenkoekendag voor carnavalsdinsdag en Pannenkoekenvrouwtje. Best heeft wel een ‘koekvrouwke’ gekend, maar dit is nieuw voor ons. En de afbeeldingen zijn nog wel ‘Hollands’. Klik op een plaatje om verder te gaan en de plaatjes compleet te zien. Dat linksboven is een ets van Rembrandt.

2 Reacties op “Vastenavond pannenkoekendag”

  • Rob:

    Die pannenkoeken op vastenavond waren zo’n deel van de Nederlandse cultuur dat zelfs de protestantse VOC en WIC deze traditie meenamen naar onze koloniën. In ‘Manhatan’ beschrijf ik een ‘Nederlandse’ vastenavond in Amerika, rond 1640:

    De kok had geen medelijden met Peye en zette de jongen meteen aan het werk. Vastenavond was weliswaar een katholiek feest en iedereen was protestant, of deed alsof, maar toch wilden alle soldaten het gratis bier en de lekkernijen die bij het feest hoorden.
    Ondanks zijn zere arm en schouder sjouwde Peye met zakken meel en pakken boter. Daarna stond hij urenlang in de keuken beslag te kloppen. De kok bakte honderden pannenkoeken en wafels.

Reageer