Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2012
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

‘Originele kijk’ zou Leeuwarden kanshebber maken Culturele Hoofdstad 2018 te worden

leeuwardenAls insider van achtereenvolgende projecten Culturele Hoofdstad van Europa ziet Robert Palmer grote kansen voor kandidaat Leeuwarden in 2018. Palmer die de Friezen ‘coacht’, zei dat woensdag in de Leeuwarder Courant.
Vrijdag maakt een jury in Amsterdam bekend, welke van de vijf gegadigden, waaronder Eindhoven/Brabant, door mogen naar de volgende ronde. Dat zouden er twee of drie worden. De uiteindelijke keuze valt eind augustus 2013.

Update 30.11.12: Intussen staat vast dat Leeuwarden, Eindhoven/Brabant en Maastricht door gaan naar de volgende ronde. Den Haag en Utrecht vallen af.

 

 

Palmer meent dat Leeuwarden zich van de anderen onderscheidt ‘door drie belangrijke Europese thema’s te benoemen en daar projecten voor te bedenken: ecologie en duurzaamheid in relatie tot cultuur, de rol van minderheden en etnische diversiteit en de relatie tussen stad en platteland.’ Brussel ziet het zo graag.

Volgens Palmer hebben de andere kandidaat-steden – Maastricht, Eindhoven, Den Haag en Utrecht – een veel traditionelere kijk op cultuur, met de nadruk op festivals en evenementen.

Leeuwarden, Brabant/Eindhoven en Maastricht door naar volgende ronde

Reageer