Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
oktober 2012
Z M D W D V Z
« sep   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Petitie: ‘Geef ons Steentjeskerk terug’

Kunst- en cultuurminnaars in Eindhoven en omgeving richten een petitie tot het bestuur van die stad, waarin wordt gevraagd, de Steentjeskerk (voormailg Museum Kempenland) ‘terug te geven aan de bevolking’. De petitie staat op internet en kan dus door iedereen worden ondertekend.

De ondertekenaars, waaronder initiatiefnemer Laura Joosten, constateren ‘dat de Steentjeskerk te koop staat en wij met lege handen achter blijven, dat wij in Eindhoven, de slimste, de gulste, de gekste, de vijfde stad van het land, niet meer naar tentoonstellingen kunnen gaan kijken van onze eigen kunstenaars.

‘Wij vinden het hoogst merkwaardig en verkeerd dat het Eindhovens gemeentebestuur heeft beslist over het laten verdwijnen van een podium voor de regionale beeldende en cultuurhistorische kunst (Museum Kempenland in de Steentjeskerk) zonder zich iets aan te trekken van de mening en wens van de bevolking die het aangaat, en die er ook niet in gekend is.

‘Wij zijn van mening, dat het gemeentebestuur hen niet serieus neemt. Wij vinden het een slechte zaak, dat wij naar Tilburg, Breda of Antwerpen of nog verder moeten om tentoonstellingen te zien die hier thuis horen.’

Tot zover de petitie, die hier kan worden bekeken en ondertekend.

Juist vandaag is bekend geworden, dat in Eindhoven alle wijkfilialen van de stadsbibliotheek zullen worden gesloten.

Reageer