Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
oktober 2012
Z M D W D V Z
« sep   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hotspot in het struikgewas

Door J.C.M. van der Schoot                                                                                

De Bossche wethouder Huib van Olden is er door de wijkraad van Engelen op gewezen dat de omgeving van het Engelenmeer gemeden wordt door recreanten, omdat daar ook een druk bezochte hotspot voor homo’s is. Dat is dan een van de vele tientallen hotspots van deze aard in onze provincie, maar dit terzijde.

De wethouder oppert nu, een sexbos (nieuw woord voor gedoogzone) voor homo’s te creëren, zodat rust zoekende recreanten niet geconfronteerd worden met aanstootgevend gedrag. Homo-belangenorganisatie COC had het idee om een zogenoemde homo-ontmoetingsplaats in Den Bosch aan te wijzen al eerder aangedragen.

De opmars van ’homoseksueel verkeer’ lijkt niet te stuiten. Steeds meer bosrijke gebieden worden ‘bezet’ en als gevolg daarvan gemeden door wandelaars, fietsers en ruiters. De politie treedt niet op, want seksuele handelingen in de openbare ruimte zijn wettelijk alleen strafbaar indien ze plaats vinden op plaatsen, waar ze uit de aard van de plek aanstoot kunnen geven. Dus waar publiek is, dat niet gediend is van openbare seksuele handelingen. En dan nog: een politieagent achter elk struikgewas, of elke boom is onhaalbaar.

Intussen wordt het gedrag op homo-plaatsen, zoals bij het Engelenmeer, door veel passanten als irritant en intimiderend ervaren. Laat de belangenorganisatie COC zelf maar bosgrond kopen voor zijn doelgroep en zo‘n perceel voorzien van een omheining.

Een reactie op “Hotspot in het struikgewas”

  • Guido:

    ‘een politieagent achter elk struikgewas, of elke boom is onhaalbaar’
    Tenzij zelf homo, natuurlijk. Het is ingewikkelder dan je denkt.

Reageer