Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
september 2012
Z M D W D V Z
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kleine persgeschiedenis

Zutphens_DagbladDacht ik toch, het een en ander te weten van de Nederlandse regionale persgeschiedenis. Van betreurde dagbladen als de Haagsche Courant, de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en het Deventer Dagblad.

Ja, ik weet het de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hanteert een eigen hoofdredactie als maatstaf voor de zelfstandigheid van een krant, maar is dat ook merkbaar, sinds bij voorbeeld de PZC zo goed als samen gaat met BN-De Stem in Breda (ooit concurrenten en aan elkaar tegengesteld, want protestants christelijk en rooms) en bij Wegener Nieuwsdruk in Best van de persen rolt.

En dan dat Deventer Dagblad, geleid door de persoonlijkheid Johan Winkler. Foetsjie, want nu niet meer dan een editie van ook al Wegeners De Stentor. Allemaal tabloids en als waterdruppels op elkaar gelijkend.

 

Ik wilde mijn geheugen omtrent deze oude titels wat opfrissen, maar kwam op het internet niet veel verder dan die door Wegener bepaalde fusiegeschiedenissen.

Aanleiding was bijgaand eerder treurig makend dan nostalgisch stadsbeeld in Zutphen. Zo presenteerden zich ooit de plaatselijke nieuwsbrengers aan de potentiële lezers. Wat bleef was leegstand en herinnering. Zijn ze er nog dit soort kantoren, dan duurt het niet lang meer of ze verdwijnen naar een afgelegen bedrijventerrein. Zutphens Dagblad is trouwens ook al een editie van De Stentor.

Reageer