Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
februari 2012
Z M D W D V Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Burgerjournalistiek in vol bedrijf

Vanmiddag viel een stuk van een carnavalswagen in Soerendonk, gemeente Cranendonck, NB, bij Weert. Er was sprake van twee gewonden. De eerste die daarover met mobielfoto <- rapporteerde was twitteraar Wilma van Staalduinen (https://twitter.com/#!/WilmavanStaal)  Burgerjournalistiek in vol bedrijf.

Er was aanvankelijk enige verwarring. Het Eindhovens Dagblad (https://twitter.com/#!/ED_Regio) berichtte althans dat er een wagen was gekanteld. Maar Wilma liet weten dat ‘de kop van een wagen was afgebroken’.

Het ED wist inmiddels ook dat een traumahelikopter was ingeschakeld. Vervolgens kwam er een redelijk compleet webbericht van Politie Zuid-Oost Brabant, waarin staat dat een c.lownskop in het publiek terecht was gekomen. De twee kennelijk niet ernstig gewonden zijn ‘voor controle naar het ziekenhuis gebracht’.

De professionele journalisatiek (inclusief ED-fotograaf) nam het daarna over en meende onder enig voorbehoud te weten dat er sprake was van drie gewonden.

Opvallend détail: Ofschoon dat volgens ons niet echt hoeft (mits bronvermelding) vroeg de webredactie van het ED Wilma van Staalduinen keurig om toestemming, haar foto te mogen publiceren.

Reageer